Arsenal na Ozilov pogon stigao do pobjede i prvog mjesta
Foto: EPA

Bournemouth pao na Emiratesu

Arsenal na Ozilov pogon stigao do pobjede i prvog mjesta

Arsenal je pobjedom protiv Bournemoutha rezultatom 2:0 barem nakratko zasjeo na vrh tabele Premiershipa.

Topnici su u vodstvo stigli u 27. minuti, kada je Ozilov centaršut iz kornera na pravi način iskoristio Gabriel, koji je glavom matirao Boruca. Za sjajnog njemačkog reprezentativca je to bila 16. asistencija u ovoj sezoni i po tome je ubjedljivo najbolji u ligi.

Mogao je Arsenal do odlaska na odmor uduplati svoju prednost, ali se Per Mertesacker obrukao nesvakidašnjim promašajem.

Igrao se 63. minut kada je Arsenal osigurao pobjedu. Giroud je nakon sjajnog duplog pasa uposlio Ozila, koji je svoju odličnu partiju krunisao lijepim pogotkom za konačnih 2:0.

Arsenal je ovim trijumfom preskočio Leicester i sada se nalazi na prvom mjestu sa 39 bodova, ali sa utakmicom više u odnosu na Lisice koje sutra igraju protiv Manchester Cityja.

U istom terminu odigran je meč na Boleyn Groundu u Londonu, gdje su se sastali West Ham i Southampton. Iako su gosti nakon prvog poluvremena imali prednost od 1:0, do koje su došli autogolom Jenkinsona u 13. minuti, West Ham je golovima Antonia u 69. i Carrola u 79. minuti stigao do svoje sed,e pobjede u sezoni, kojom je napredovao na sedmo mjesto na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 19. kolo:

Arsenal - Bournemouth 2:0
West Ham - Southampton 2:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.