Arsenal na pogon Girouda i Sancheza

Topnici slavili protiv Sunderlanda

Arsenal na pogon Girouda i Sancheza

Fudbaleri Arsenala slavili su danas u gostima kod Sunderlanda u okviru 10. kola Premiershipa.

Arsenal je veoma dobro otvorio meč te su poveli već u 19. minuti kada je strijelac pogotka bio Alexis Sanchez. To je bio rezultat s kojim se i završilo prvo poluvrijeme.

Sunderland je izjednačio u 65. minuti i to sa jedanaest metara. Odgovornost je preuzeo Defoe i pogodio za 1:1.

Ipak, Arsenal je od tog trenutka zaigrao zaista sjajno te su samo šest minuta kasnije ponovo poveli i to nakon pogotka Girouda. Samo pet minuta kasnije isti fudbaler je ponovo pogodio za 3:1, da bi Sanchez drugim golom na meču postavio konačnih 4:1.

Arsenal je nakon ove pobjede stigao do prvog mjesta na tabeli barem na nekoliko sati jer Manchester City nešto kasnije igra svoj meč protiv West Bromwich Albiona. S druge strane, Sunderland je ostao na posljednjem mjestu sa samo dva boda iz deset kola. 

Potražite više informacija na temu Premier league:



Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi