Arsenal pobijedio Liverpool i osvojio Community Shield
Foto - EPA

Trofej Topnicima

Arsenal pobijedio Liverpool i osvojio Community Shield

Midhat Šljivak

Arsenal je osvojio FA Community Shield nakon što je danas na Wembleyju pobijedio Liverpool boljim izvođenjem penala 5:4 (1:1)


Arsenal je odigrao odlično prvo poluvrijeme, a u 12. minuti meča tim Mikela Artete je i poveo. Prekrasan gol zabija Aubameyang za prednost od 1:0.

Šest minuta kasnije umalo i drugi gol u mreži prvaka Engleske. Odličnu akciju pokušava završiti Nketiah, ali Alisson spektakularno brani njegov udarac.

Nije Liverpool napravio previše u prvom dijelu. Imali su nekoliko napada izabranici Jurgena Kloppa, ali na odmor se otišlo rezultatom 1:0 za Arsenal.

U nastavku je Liverpool kontrolisao igru i pokušavao je na sve načine doći do izjednačenja. Mane je imao šansu da izjednači, Martinez brani, ali u 73. minuti Redsi ipak dolaze do gola. Za 1:1 pogađa Minamino.

Do kraja meča oba tima su imala svoje šanse. Ipak, preciznosti nije bilo, ostalo je 1:1 i pristupilo se izvođenju penala.

Tamo se bolje snašao Arsenal. Brewster je promašio prenal, a Arsenal je zabio svih pet za 5:4.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jack28
Bez pola tima bukvalno. Mikel Arteta će biti veliki trener.
13 1
daooooo
5:4 u penalim je bilo a ne 5:3
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi