Arsenal preokretom do pobjede, Kolašinac preporodio Topnike
Foto: EPA

Sjajan gol bh. reprezentativca

Arsenal preokretom do pobjede, Kolašinac preporodio Topnike

Arsenal je večeras u 1. kolu grupe H Evropske lige na svom Emiratesu savladao Koeln sa 3:1, uprkos tome što je nakon prvog poluvremena bio u rezultatskom zaostatku.

Ovaj meč trebao je početi u 21:05 sati, ali je prolongiran za jedan sat zbog bezbjednosnih razloga. Koeln je na večerašnjoj utakmici bodrilo oko 20.000 navijača, zbog kojih su domaće pristalice bile prisiljene pričekati sa ulaskom na Emirates. Nakon što se 'smirila' gužva, navijači su se smjestili na svoje pozicije na tribini i utakmica je mogla početi.

Odmah na startu, hladan tuš za domaće. Igrao se 9. minut kada je Cordoba pogodio za vodstvo Koelna od 1:0, što je bio jedini gol u prvom poluvremenu.

Arsene Wenger je na poluvremenu odlučio uvesti Seada Kolašinca u igru, što se ispostavilo kao pravi potez. Samo tri minute na terenu bile su potrebne našem reprezentativcu da postigne gol za poravnanje, a učinio je to na zaista sjajan način.

Od ulaska Kolašinca, Arsenal je napokon počeo ličiti na sebe i u 67. minuti je stigao do potpunog preokreta. Ovoga puta strijelac je bio Alexis Sanchez, koji je postigao golčinu koju zaista vrijedi vidjeti.

Do kraja utakmice, Topnici su stigli i do trećeg gola i to preko Hectora Bellerina, koji je u 82. minuti pogodio za konačnih 3:1, a i u ovoj akciji je bitnu ulogu odigrao naš Kolašinac koji je uputio loptu pred gol Koelna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Arsenal nakon prvog kola vodi u grupi H sa tri boda, Zvezda i BATE imaju po bod dok je Koeln bez bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi