Arsenal preuzeo vrh Premiershipa
Foto: EPA

Topnicima tri boda

Arsenal preuzeo vrh Premiershipa

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Arsenala pobijedili su kao gosti Aston Villu s 2:0 u susretu 16. kola engleske Premier lige, te su bar na jedan dan preuzeli vodeće mjesto na tabeli.

Posao u ovom susretu je tima Arsenea Wengera završio već u prvom poluvremenu, kada su postigli oba gola.

Poveli su Topnici nakon osam minuta igre. Dosuđen je penal, a seriju pogodaka je nastavio francuski napadač Olivier Giroud, koji je pogodio za 1:0.

Na drugi pogodak se čekalo do 38. minute. Brzu kontru Arsenala završio je Aaron Ramsey za sigurnu prednost od 2:0.

Nastavak nije ponudio mnogo uzbuđenja. Arsenal je uspio sačuvati stečenu prednost, te su stigli do zaslužena tri boda u ovom meču.

Topnici su preuzeli vrh Premiershipa sa 33 boda, a s tog mjesta ih sutra može skinuti Leicester, koji dočekuje Chelsea u posljednjem susretu ovog kola.

Premier liga, 16. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aston Villa - Arsenal 0:2 (Giroud 8'p, Ramsey 38')

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.