Arsenal prošao  Dudu se vratio golovima
Eduardo se vratio u pravom stilu

4.kolo Fa Kup

Arsenal prošao Dudu se vratio golovima

Edmir Škorić

U četvrtom kolu FA Kupa Arsenal je kao što se to i očekivalo lako izašao na kraj sa Cardiffom, a dvostruki strijelac za "topnike" bio je povratnik nakon dužeg perioda, Eduardo Da Silva. da SIlva je bio strijelac u 21. i 59. minuti.

Ekipa Arsenala večeras je na svom Emiratesu uspješno zaobišla prepreku u 4. kolu FA Kupa koja se zove Cardiff. Da ozbiljno misle na svog protivnika Arsenal pokazuje već u 4. minuti kada Sagna ubacuje sa desne strane, a najviši u sredini bio je Danac Bendtner, no lopta ipak odlazi preko gola Cardiffa.

Nedugo zatim isti igrač je bio u odličnoj prilici, no Tom Heaton spašava Cardiff. Iz minute u minutu Arsenal je stvarao prilike i prijetio gostima, no na prvi gol čekalo se malo više od 20 minuta igre. U pravom stilu se vratio hrvatski reprezentativac Da Silva koji na ubačaj Meksikanca Vile pogađa mrežu Cardiffa. Bio je to dobar nagovještaj da se Dudu vraća u pravu formu.

Samo deset minuta poslije "topnici" su ponovno slavili, a ovaj put zabio je Danac Bendtner. Korner je odlično izveo Samir Nasri, a najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je Danac te glavom matirao Heatona. Do kraja prvog dijela Bendtner pogađa stativu, i konačan rezultat prvog dijela glasio je 2:0.

Svoju dominaciju Arsenal preuzima i u nastavku susreta, a u 60. minuti to se i isplatilo. Da Silva je ponovno bio u glavnoj ulozi, najprije je srušen u šesnestercu gostiju, a najstrožu kaznu je sam izveo i pogodio.

Van Persie je dobio posljednjih 25 minuta, budući da je Wenger povukao Da Silvu koji je bez sumnje igrač utakmice. Nizozemac se iskupio Wengeru golom u 89. minuti za konačnih i ubjedljivih 4:0.

ARSENAL - CARDIFF 4:0 (Da Silva 21' 59', Bendtner 31', Van Persie 89')

Arsenal: Lukasz Fabianski, Bacary Sagna, Kolo Toure (c), William Gallas, Kieran Gibbs, Samir Nasri, Alex Song, Denilson, Carlos Vela, Eduardo, Nicklas Bendtner.

Cardiff: Tom Heaton, Kevin McNaughton, Gavin Rae, Darren Purse, Roger Johnson, Paul Parry, Joe Ledley (c), Mark Kennedy, Chris Burke, Jay Bothroyd, Ross McCormack.

Pogledajte Eduardov prvi pogodak u dresu Arsenala nakon 358 dana.

 

Potražite više informacija na temu Premier league:


 

 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.