Arsenal se ponovo "raspituje" za nekadašnjeg fudbalera Manchester Uniteda

Jonny Evans na meti Topnika

Arsenal se ponovo "raspituje" za nekadašnjeg fudbalera Manchester Uniteda

Prema navodima Sky Sportsa Arsenal je ponovo stupio u kontakt sa West Bromwcih Albionom u želji da realizuje transfer kapitena ove ekipe, iskusnog Jonnyja Evansa.

Topnici su se bili među zainteresovanima za Evansa i proteklog ljeta. Iskusnog štopera je na prošlom prelaznom roku želio dovesti i Manchester City, ali je WBA odbio ponudu Građana "tešku" 18 miliona funti.

Navodno je i City ponovo zainteresovan za Evansa, ali još uvijek ni Građani ni Topnici nisu uputili zvaničnu ponudu na adresu West Broma.

Ipak, britanski mediji ističu da je Arsenal sada najozbiljniji kandidat za Evansov angažman.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tridesetogodišnji Evans je pod ugovorom sa West Bromom još 18 mjeseci, ali je trener ove ekipe, Pardew, prošlog mjeseca priznao da već počinje planirati "život" bez svog kapitena, jer postoji mogućnost da za njegove usluge stigne ponuda koju će biti teško odbiti.

Evans je u WBA stigao 2015. godine iz Manchester Uniteda, a od tada je upisao 80 ligaških nastupa za ekipu sa Hawthornsa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi