Arsenal slavio, novogodišnja čarolija Oliviera Girouda
Foto: EPA

Pobjeda Arsenala nad Crystal Palaceom

Arsenal slavio, novogodišnja čarolija Oliviera Girouda

Midhat Šljivak

Fudbaleri Arsenala pobijedili su Crystal Palace s 2:0 u susretu 19. kola engleske Premier lige.

Topnici su sasvim zasluženo pobijedili u ovom meču, a čaroban gol je u 17. minuti postigao francuski napadač Olivier Giroud. On je spektakularno petom pogodio protivničku mrežu za prednost od 1:0.

Dominirao je Arsenal i u ostatku ovog meča, da bi u 56. minuti riješili dileme oko pobjednika. Drugi gol za domaće postigao je Alex Iwobi za prednost od 2:0.

Mogao je Arsenal do kraja i da poveća prednosti. Stvorili su nekoliko dobrih šansi, no ostalo je 2:0 za domaće.

Tim Arsenea Wengera je ovom pobjedom došao na treće mjesto Premiershipa sa bodom više od Tottenhama i Manchester Cityja, dok za vodećim dvojcem Chelseajem i Liverpoolom zaostaje devet, odnosno ti boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premer liga, 19. kolo:

Arsenal - Crystal Palace 2:0


og by situacijeliga
Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije