Arsenal slavio u Udinama, očekivano u LP

U grupnoj fazi još Benfica, Viktorija Plzen i BATE

Arsenal slavio u Udinama, očekivano u LP

Odigrane su posljednje četiri utakmice play-offa Live prvaka. U grupnoj fazi najjačeg kluposkog takmičenja na svijetu igrat će još Benfica, Viktorija Plzen, BATE Borisov i Arsenal.

Početkom prvog poluvremena, izjednačena utakmica. Bilo je manjih prilika na obje strane, a najbolju je imao Di Natale u 23. minuti kada je pogodio stativu. Nakon toga, Arsenal je preuzeo incijativu.

Pokušavali su Van Persie i Walcott, ali bezuspješno. Di Natale je sa nekih desetak metara jednu nisku loptu zahvatio golavom, koja je se od stativu odbila iza leđa Szczesnyja. Na odmor se otišlo sa prednošću Udinesea od jednog gola.

Topnici su nešto bolje otvorili drugi dio utakmice, a Walcott je sa 25 metara zaprijetio u 53. minuti. Gervinho je u 55. minuti odlično prošao po desnoj strani i vratio loptu za Van Persiea, koji ju šalje u mrežu talijanske momčadi.

Četiri minute nakon izjednačenja Udinese je imao priliku da ponovo povede, dosuđen je jedanaesterac. Međutim, Szczesny je odbranio udarac Di Natalea sa bijele tačke. Sagna je uposlio Walcotta u 70. minuti, a brzonogi Englez pobjedago je Benatiji i savladao Handanovića. Do kraja veliku priliku je imao Van Persie i Traore, ali nije došlo do pormjene rezultata.

Nakon što su se Mehmed Alispahić, Sanel Jahić i Miralem Pjanić sa svojim klubovima plasirali u grupnu fazu Lige prvaka, to nije uradio Samir Muratović sa Šturmom. Austrijska momčad nakon što je na gostovaju odigrala 1:1 sa BATE Borisovom, poražena je na svom terenu sa 2:0. Golove za bjelorusku momčad postigli su Volotko i Simić. Muratović je u igru ušao u 74. minuti.

Benfica je savladala Twente na svom terenu sa 3:1 i tako se plasirala u grupnu fazu Lige prvaka. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, a u prvom dijelu nastavka Witsel sa dva gola i uisao slomili su otpor Holanđana. Ruiz je pet minuta prije kraja samnjio rezultat na 3:1.

Iznenađenje u play-offu Live prvaka napravila je Viktorija Plzen koja je izbacila Kopenhagen. Nakon što su slavili u Danskoj sa 3:1, češka momčad slavila je i na svom trerenu. Bakos i Duris bili su strijelci za domaće, dok je za Kopenhagen pogodio Bolanos.







Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.