Arsenal u sjajnom londonskom derbiju pobijedio West Ham

Topnici slavili sa 2:0

Arsenal u sjajnom londonskom derbiju pobijedio West Ham

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala večeras su na svom terenu pobijedili West Ham (2:0) u okviru 17. kola engleskog Premiershipa.

Na Emiratesu smo gledali večeras odličan londonski derbi u kojem je Arsenal bio dosta konkretniji i na kraju je zasluženo uspio da dođe do tri boda.

Arsenal je bio dosta ofanzivniji od početka utakmice, ali prvu ozbiljniju priliku imali su gosti u 35. minuti. U šansi se našao Fornals koji je s nekoliko metara propustio sjajnu priliku, te je šutirao pored gola.

Topnici su uzvratili pet minuta kasnije. Jedna odbijena lopta došla je do Tierneyja koji fantastično šutira sa 25 metara, ali je prečka spasila gostujući tim.

Nekoliko minuta kasnije u šansi je bio Lacazette, ali je Fabianski i ovaj put bio na visini zadatka, te je ostalo 0:0.

Međutim, na samom početku drugog poluvremena Arsenal je došao do gola. Lacazette je uposlio Martinellija koji izlazi sam isred Fabianskog, te sjajno pogađa za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Oglasi

U 53. minuti odlična šansa na drugoj strani. Bowen sjajno šutira u rašlje, ali Ramsdale to nevjerovatno brani i šalje loptu u korner.

Arsenal je sve mogao da riješi u 67. minuti kada je sudija svirao penal, a Coufal je dobio zbog toga crveni karton. Penal je izveo Lacazette, no Fabianski to maestralno brani i ostaje 1:0.

Topnici ponovo prijete u 79. minuti. Ovaj put u šansi je bio Saka, ali jedan od defanzivaca West Hama gdje u posljednji trenutak uspio izblokirati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, Arsenal je uspio desetak minuta kasnije da dođe do drugog gola i stavi tačku na ovaj meč. U centru pažnje našao se Smith Rowe koji je nakon kontre sjajno pogodio s vrha kaznenog prostora za konačnih 2:0.

Arsenal je prestigao na tabeli West Ham i sada je četvrti sa 29 bodova, dok je West Ham pet i ima bod manje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Svaka cast, WHU je napravio probleme citiju, unitedu, chelsiju, liverpulu, Arsenal veceras bas rutinski ... polako pocinju da lice na tim...
17 1
tbra
Strasan Arsenal veceras
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi