Bruka Sheffield Uniteda u okršaju "davljenika", Arsenal pobijedio Wolverhampton

Mečevi 14. kola Premiershipa

Bruka Sheffield Uniteda u okršaju "davljenika", Arsenal pobijedio Wolverhampton

E. Čaušević

Arsenal je danas na svom terenu pobijedio Wolverhampton sa 2:1 u meču 14. kola Premiershipa, a sve je na Emiratesu bilo završeno već nakon 13 minuta. No, u centru pažnje je meč Burnleyja i Sheffield Uniteda jer je ekipa našeg Anela Ahmedhodžića doživjela još jedan težak poraz (5:0).

Topnici su nastavili da igraju u veoma dobroj formi i dođu do nova tri boda, a Arsenal je već na samom startu riješio pitanje pobjednika.

Domaći su poveli sa 1:0 u šestoj minuti kada je pogodio Bukayo Saka nakon spektakularne akcije koju su odigrali igrači Arsenala.

Samo sedam minuta kasnije na semaforu je bilo 2:0. Ponovo smo gledali fantastičnu akciju domaće ekipe, a u centru pažnje na kraju našao se Martin Odegaard koji je uspio da zatrese mrežu Wolverhamptona.

Zbog "vatrometa" na startu meča očekivala se totalna rapsodija i u nastavku meča, ali to se nije desio. Arsenal je diktrirao tempo igre, no domaće su Vukovi uzdrmali u samom finišu jer su uspjeli da smanje na 2:1.

Wolverhampton je u 86. minuti smanjio zaostatak golom Matheusa Cunhe, te su Topnici strepili do samog kraja, ali na semaforu je ostalo 2:1 i domaći su upisali novu važnu pobjedu u borbi za titulu prvaka Engleske.

Oglasi

Arsenal je ostao prvi na tabeli Premiershipa i sada ima 33 boda, te ima četiri boda i meč više od drugoplasiranog Manchester Cityja koji sutra igra derbi s Tottenhamom. S druge strane Wolverhampton je na 13. mjestu sa 15 bodova.

Međutim u centru pažnje našao se okršaj ekipa koje se bore zaopstanak, a to su Burnley i Sheffield United.

Očekivala se neizvijesna utakmica i borba za bodove do samog kraja. Međutim, Burnley je odigrao nestvaran meč i ponizio je Shieffield United koji je ispratio kući s pet komada u mreži.

Domaći su slavili sa 5:0 i poveli su već u prvoj minuti golom Rodrigueza, a kasnije su golove još zabili Bruun Larsen, Amdouni, Koleosho i Brownhill.

Sheffield je i cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje jer je crveni u sudijskoj nadoknadi prvog dijela dobio McBurnie.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić na terenu je proveo svih 90 minuta, ali se baš kao i njegovi saigrači nije danas proslavio.

Burnley je pobjedom pobjegao s dna tabele i sada je na 18. mjestu sa sedam bodova, dok je Sheffield iza njih i ima dva boda manje. Zakucan za dno je Everton sa četiri boda.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Prvih 10 kola pricalo se o JADNOM TOTTENHAMU, narednih 20 kola pricat ce se o BOGATOM AR567LU, a u zadnjih 10 kola NEKI OD VELIKANA(CITY, LIVERPOOL), sjest ce na KORMILO, i to ce biti to..DOKTOR nikada ne laze..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi