Arsenal želi Sissoka i Saponaru?

Topnici pojačavaju vezni red

Arsenal želi Sissoka i Saponaru?

D. Vejo

Odmah po završetku Premiershipa, menadžer Arsenala Arsene Wenger odlučio je da ne čeka sa pojačanjima.

Francuski strateg po svemu sudeći odlučio je da za mali iznos dobije kvalitet na sredini terena. To se odnosi ponajviše na Moussa Sissoka koji je sa Newcastleom ispao iz lige, tako da bi za njega Arsenal trebao izdvojiti sumu od 13 miliona eura što ne bi trebalo predstavljati problem Topnicima. Igrač Svraka na meti Londonaca bio je tokom čitavog proteklog šampionata.

Kao druga potencijalna akvizicija spominje se Riccardo Saponara. Italijan trenutno brani boje Empolija, ali i on je kao i Sissoko igrač sredine terena koji je Wengeru zapao za oko. Za njega bi tima sa Emiratesa trebao da izdvoji 15 miliona eura, s tim da to neće biti lako izvodljivo ako se uzme u obzir da su za njegove usluge zainteresovani čelnici Juventusa ali i Monaca.

Naredni prelazni rok po svemu sudeći biće veoma zanimljiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi