Sissoko pojačava Liverpool?
Foto: EPA

Veznjak na Anfieldu?

Sissoko pojačava Liverpool?

Midhat Šljivak

Veznjak Newcastlea Moussa Sissoko do kraja prelaznog roka bi mogao pojačati ekipu Liverpoola.

Kako navode engleski mediji, Liverpool će u narednim danima poslati ponudu za francuskog fudbalera, koji je od 2013. godine član tima sa St. James Parka.

Sissoko ima namjeru da napusti Svrake. Želi igrati u klubu koji će se boriti za plasman u Ligu prvaka, te je prelazak u redove Redsa gotovo izvjestan.

Pored tima s Anfielda, interes za usluge 26-godišnjeg Sissoka pokazuje i Tottenham. Upravo će tim s White Hart Lanea biti uz Liverpool glavni kandidat za dovođenje sjajnog veznjaka, čija je cijena oko 20 miliona eura.

Oba tima su spremna izdvojiti ovaj novac za Sissoka, koji bi novu sezonu u Premiershipu mogao otvoriti u nekom drugom dresu.

Sissoko je profesionalnu karijeru počeo u Toulouseu. Nakon šest sezona u ovom klubu, 2013. godine stiže u Newcastle, gdje je pružao zaista fantastične partije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odigrao je 81 meč za Svrake, te je postigao 10 pogodaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.