Arsenalovo četvrto mjesto: Istina ili mit?

Postali predmet šale

Arsenalovo četvrto mjesto: Istina ili mit?

Teme:

Ljubiteljima fudbala u Engleskoj najzanimljivija je priča o Arsenalovom četvrtom mjestu. Najsmješnije fudbalske slike i rečenice na Otoku nastale su na osnovu Arsenala i njegovog stalnog četvrtog mjesta. Ali, koliko puta je zaista ekipa koju predvodi Arsene Wenger bila četvrta?

Kada se pogleda statistika, Topnici zaista jesu ekipa sa najviše četvrtih mjesta u ligama petice u ovom stoljeću. Ekipa iz Londona je do sada bila šest puta četvrtoplasirana u ovom stoljeću, a kada ih poredimo sa ostalim klubovima iz Engleske, možemo primjetiti da je samo Liverpool blizu i to sa četiri četvrta mjesta. 

Gledajući najbolje lige u Evropi, ekipa Intera je najbliža Arsebnalu jer su tri puta bili na četvrtom mjestu, ali ipak možemo reći da to baš i nije dovoljno blizu da bi ih poredili već ćemo Interove četvrte pozicije svrstati u slučajnost. 

Naravno, najveće šale na račun Arsenala najčešće se vežu za to da je ovoj ekipi pred početak sezone najbitnije završiti na četvrtom mjestu i osigurati Ligu prvaka, a u tome nisu uspjeli tokom prošle sezone, jer im je Liverpool preoteo to mjesto, a Arsenal je bio peti. Odmah ujutru je osvanula fotografija Jurgena Kloppa u krevetu sa brojem četiri i šokiran izraz lica Wengera koji ulazi u sobu i vidi prizor 'prevare'.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, osim što su šest puta bili na četvrtom mjestu, izabranici Arsena Wengera su u ovom stoljeću bili na trećem mjestu četiri puta, a čak pet puta su bili drugoplasirani. Inače, gledajući ukupnu historiju kluba, Arsenal je 13 puta bio šampion Engleske, 14 puta su bili četvrti, a 11 puta su bili drugi te 12 puta treći. 

Inače, Arsenal se u ovom trenutku nalazi na 6. poziciji u Premiershipu i udaljeni su tri boda od omiljenog četvrtog mjesta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi