Wenger danas ne bi potpisao sjajnog defanzivca: Nije mogao mirno hodati gradom
Foto - EPA

Sola Campbella su smatrali izdajnikom

Wenger danas ne bi potpisao sjajnog defanzivca: Nije mogao mirno hodati gradom

M. Šljivak

Legendarni menadžer Arsenala Arsene Wenger nakon odlaska iz kluba otkriva brojne stvari koje su se dešavale dok je on od 1996. do 2018. godine vodio klub.

Wenger je u Arsenal doveo brojne velike igrače, a 2001. godine je stigao sjajni štoper Sol Campbell.

On je došao iz najvećeg rivala Tottenhama. Preko noći je postao izdajnik i prošao je kroz zaista težak period života.

"Znao sam da će transfer izazvati burne rasprave u Londonu, ali bio je igrač kojeg sam želio. Mislio sam da je sposoban suočiti se sa nedaćama. Za mene je bilo lako, jer su svi znali da sam potpisao sjajnog igrača, ali za njega je to bilo mnogo složenije", rekao je Wenger.

Sol je dobijao brojne prijetenje navijača Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Za Sola je to bilo veoma stresno. Nije mogao otići na večeru na određena mjesta ili hodati slobodno Londonom, sve zbog bijesa navijača Tottenhama. Sada ne znam da li bih ga potpisao kada znam kroz šta je sve prošao", rekao je Wenger.

Campbell je u Arsenalu ostao do 2006. godine, da bi potom nakratko obukao dres tima u sezoni 2009/2010, pa je ukupno nastupio 211 puta za Topnike i zabio je 12 golova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi