Arslan: Imam mnogo problema sa sastavljanjem ekipe, želimo pobjedu na oproštaju od navijača
Arslan je zadovoljan kako je ekipa odigrala ovu sezonu, ali se u posljednjoj utakmici, iako dosta oslabljeni s pobjedom žele oprostiti od domaćih navijača, te sezonu završiti na petom mjestu

Čelik dočekuje Široki Brijeg

Arslan: Imam mnogo problema sa sastavljanjem ekipe, želimo pobjedu na oproštaju od navijača

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru posljednjeg kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Širokog Brijega.

Zeničani su rezultatski u ovoj sezoni ispunili cilj, ostali su u ligi, a ako bi savladali klub s Pecare, prvenstvo bi okončali na petoj poziciji, što je za ovaj tim sigurno uspjeh.

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnima obratili trener Cihat Arslan i nogometaš Vladimir Grahovac.

Šefu struke Cihatu Arslanu sutrašnja utakmica će biti vjerovatno i posljednja na klupi Zeničana, budući da je ranije najavio da će klub voditi do kraja sezone.

"Želim istaći da za trenutan rezultat koji klub ima velike zasluge imaju igrači, treneri, prevodioci, doktori, fizioterapeuti, te ekonomi našeg kluba. Svi zajedno smo doprinijeli ovom mjestu na kojem se trenutno nalazimo. Želimo da sutra pobijedimo kako bi završili na petoj poziciji, što bi svakako bio uspjeh, kada se zna kakav roster igrača imamo. Mislim da će ovaj rezultat biti dobar za budućnost kluba, ove sezone dosta je odrađeno, a tako se treba nastaviti u narednoj sezoni" ističe Arslan.

Osvrnuo se i na rezultate Širokog Brijega u ovoj sezoni i izrazio veliki respekt prema njima

"Odigrali su dobru sezonu, idu u Evropu i na tome im treba čestitati. Oni su treći bez obzira na ishod sutrašnje utakmice, tako da ne znam s kakvom će ekipom sutra nastupiti. Ima jedna stvarnost, mi imamo dosta povrijeđenih, kartoniranih igrača za ovu utakmicu, te dvojici kojima je istekao ugovor. Sa svim tim nedostacima sutra ekipa koja izađe na teren mora dati maksimum, da se od navijača oprosti pobjedom. Moram pohvaliti sve svoje igrače, neki su dogurali i do reprezentacije, ali pored mene je VladimirGrahovac, koji je dosta doprinjeo ovim rezultatima. Miran, tih, discipliniran, uvijek odradi ono što tražite od njega, želim mu se ovako posebno zahvaliti na pressici" kaže trener Zeničana.

Budući na veliki broj igrača koji neće nastupiti biće dosta promjena u početnoj postavi

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vjerovatno će Nikola Baban sutra početi utakmicu, vidjet ćemo ko će još, želimo da izađe trenutno najbolja ekipa i da pobijedimo goste. Imamo u ekipi pet igrača, koji su prvi put u karijeri nastupali u Premijer ligi. Iz juniorske ekipe smo dobili Selima Žunu, imamo tu i kadeta Azura Mahmića, te malog golmana Mustafu Ganibegovića. Ko god sutra da izađe na teren mora se boriti, vidjet ćemo sutra", završio je Arslan.

Mogući sastav Čelika: Pavlović, Hodžić, Vrhovac, Okoli, Pecelj, Grahovac, Baban, Okić, Salčinović, Jamak i Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti