Sjednica Drugostepene komisije nastavlja se u ponedjeljak!

Savez se oglasio na zvaničnoj stranici

Sjednica Drugostepene komisije nastavlja se u ponedjeljak!

E. Čaušević

Sjednica Drugostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH započela je danas, a prekinuta je nakon višesatnog zasjedanja.

Na sjednici se trebalo odlučivati po žalbama na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova kojim je odbijeno izdavanje licenci za BHT Premijer ligu klubovima FK Krupa, FK Sloboda i NK Čelik, te po žalbi FK Željezničar na odluku o odbijanju izdavanja licence za učešće u UEFA takmičenjima.

Sjednica će se nastaviti u ponedjeljak, 27. maja kada će biti donesene konačne odluke saopšteno je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Drugostepena komisija broji šest članova, a konačno odlučivanje je tajno i održava se nakon zatvaranja sesije.

Članovi su prema pravilniku dužni da sve drže u tajnosti dok klubove ne obavijeste.

Miodrag Rosić je predsjednik Drugostepene komisije, dok su potpredsjednici Ivica Đogić i Maid Delić. Dodatna tri člana su Midhat Hodžić, Slaven Petrić i Dragan Komadina.

Posljednje kolo Premijer lige, ipak, nosi takmičarski naboj!

Prolongiranje donošenja konačne odluke probudilo je neizvjesnost u posljednjem kolu Premijer lige BiH obzirom da su vrata za izlazak na euroscenu još uvijek otvorena.

U centru pažnje bit će dva susreta i to Radnik - Sloboda i Mladost - Krupa jer u slučaju da Željezničar ne dobije licencu za UEFA takmičenja prvi naredni klub ispod Željezničara, a koji je dobio licencu za UEFA takmičenja, će igrati 1. pretkolo Evropa lige.

Trenutno petu poziciju, odnosno prvu poziciju ispod Željezničara, zauzima Čelik, ali Zeničani nisu dobili UEFA licencu pa će se eventualni četvrti bh. predstavnik u Evropi tražiti između Radnika i Mladosti.

Klub iz Bijeljine je trenutno u boljoj poziciji obzirom da je ispred Mladosti na tabeli. Radnik ima 41 bod, a Mladost bod manje.

Radnik će pobjedom nad Slobodom osigurati bolji plasman na tabeli od Mladosti bez obzira na ishod meča u Doboju kod Kaknja, dok će u svakom drugom slučaju ekipa Mladosti imati priliku da u konačnici zauzme bolju poziciju od rivala iz Bijeljine.

Može se desiti i to da oba tima osvoje jednak broj bodova, a u tom slučaju prednost ima Radnik koji je u ovoj sezoni ostvario dvije pobjede protiv Mladosti te zabilježio jedan poraz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobitna kombinacija za Mladost je da pobijedi Krupu te da Sloboda izbjegne poraz na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Treba dodati i to da su, odlukom Prvostepene komisije za licenciranje, Radnik i Mladost već dobili licencu za UEFA takmičenja.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mica
samo 1 bosnjak u komisii od 6 ljudi cirkus kakose gura radnik mamevam jj....
0 6
KadPlaneDaPlane
NS BiH poziva navijače FK Željezničar, da se na idućoj utakmici reprezentacije koja će se odigrati na stadionu Grbavica, prikladnom bakljadom zahvale savezu na korektnom odnosu. S poštovanjem, predsjednik saveza. Elvedin Dino Begić.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi