Arteta će potrošiti preko 250 miliona eura, ali Arsenal će izgledati moćno naredne sezone!

Dovode četiri pojačanja

Arteta će potrošiti preko 250 miliona eura, ali Arsenal će izgledati moćno naredne sezone!

Esmer Oštraković

Topnici sa Emiratesa prošle sezone su imali veliku priliku da iznenade cijeli svijet i da osvoje titulu u Premiershipu.

Tu priliku su propustili iako su igrali zaista sjajno tokom većeg dijela sezone, a na kraju je naslov osvojio Manchester City.

Ipak, glavni cilj ekipa sa Emiratesa je ostvarila. Naravno to je bio povratak u Ligu prvaka, te će nakon dugo vremena himna ovog takmičenja zasvirati Emiratesom.

Ne sjede u Arsenalu skrštenih ruku već prave ekipu koja će biti ozbiljan konkurent i naredne sezone kako u Premiershipu, tako i u Ligi prvaka.

Arsenal želi da dovede četiri igrača, a to bi ovaj klub trebalo koštati preko 250 miliona eura.

Oglasi

Najveća želja Artete je Declan Rice, ali su dvije ponude za ovog fudbalera već odbijene, te se čeka nova ponuda.

Navodno West Ham želi 100 miliona eura plus "lake" bonuse, a ne kao što je to danas bio slučaj u ponudi koju su poslali iz Arsenala.

Važno je istaći i to da su lični uslovu dogovoreni sa Riceom i da igrač želi transfer. Slična stvar je isa igračem Chelseaja, Kaiom Havertzom.

Naime, sve je dogovoreno sa samim fudbalerom i ponuđen mu je ugovor na pet godina. Chelsea za njega želi 75 miliona eura, dok su Topnici spremni dati 65 miliona eura i trenutno dva kluba pregovaraju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još jedan igrač kojeg žele Topnici je mladi igrač Southamptona, 19-godišnji Romeo Lavija a za njega će morati platiti 50 miliona eura.

Na to su navodno spremni, a osim njega govori se i da bi 50 miliona eura moglo biti ponuđeno za Timbera iz Ajaxa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti