Arteta: Nismo se dobro branili kod prekida

Veznjak Arsenala o prethodne dvije utakmice

Arteta: Nismo se dobro branili kod prekida

Veznjak Arsenala, Mikel Arteta izjavio kako igra njegove ekipe u prekidima tokom zadnja dva susreta u Premier ligi jednostavno nije bila dovoljno dobra.

Topnici su remizirali sa aktuelnim prvakom, Manchester Cityjem proteklog vikenda, a  poraženi su jučer od strane Chelseaja sa 1:2. Oba gola stigla su nakon slobodnog udarca Juana Mate.

 

"Primili smo tri gola iz tri prekida u zadnje dvije utakmice. To nas je koštalo bodova i ne igramo dovoljno dobro. Ne mislim da to ima veze sa odbranom, ali mislim da ima sa individualnom postavkom u igri tokom slobodnih udaraca ili kornera. Nismo se branili dovoljno dobro i primili smo tri gola u te dvije utakmice", kazao je Arteta dodavši na kraju:

 

"Boli kada izgubite bodove kod kuće protiv takvih ekipa, a osjećate kao da niste to zaslužili. Frustrirajuće je, ali sami smo krivi jer se nismo dovoljno dobro branili u prekidima".

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je trenutno sedmi u Premier ligi sa osvojenih devet bodova.

 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.