Arteta: Ovo boli...

Trener Arsenala razočaran nakon poraza

Arteta: Ovo boli...

Trener Arsenala Mikel Arteta bio je razočaran nakon što je njegova ekipa ispala iz Evropa lige.

Olympiakos je sinoć nakon produžetaka slavio sa 2:1 na Emiratesu i na taj način prošao u osminu finala Evropa lige, a Arteta je nakon meča bio razočaran.

Kaže da ga ovaj poraz jako boli.

"Ovo boli. Imali smo velika očekivanja od ovog takmičenja. Ovo je prekrasno takmičenje za pobijediti".

"Mislim da smo uradili dosta pozitivnih stvari u ovom meču. Mislim da smo kreirali sasvim dovoljno šansi da bi pobijedili, ali primili smo dva gola iz prekida i napravili sebi ogroman problem", kaže Arteta.

Podsjetimo, Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang imao je u 123. minuti šansu odvesti svoj tim u osminu finala, ali je promašio stopostotnu priliku.

On je nakon meča rekao sljedeće:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Teško mi je, razočaran sam. Nismo imali sreće u završnici, ne znam kako sam promašio onu priliku. Osjećam se loše... Bio sam i umoran, imao grčeve, no nema isprike za ovo", kazao je Aubameyang.

Olympiakos će danas od 13.00 sati saznati rivala u osmini finala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vialli
Arteta hajd ne pretjeruj. Arsenal i njegovi fanovi su navikli na ovakve situacije. Glavu gore...sljedeća sezona je vaša.
4 2
tbra
Da aubameyang nije fulio go s pet metara u 122 minuti sve bi drugacije bilo. Ilympiakos se branio sa svih 11 igraca citavu utakmicu. Imali su srecu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi