Arteta poručuje: Imam dva ili tri plana za ljetni prelazni rok

Trener Arsenala

Arteta poručuje: Imam dva ili tri plana za ljetni prelazni rok

Španski trener na klupi Arsenala Mikel Arteta poručuje kako ima dva ili tri scenarija kada je u pitanju transfermarket za ovo ljeto.

Covid-19 je mnogim klubovima pokvario planove i kada su u pitanju transferi u ljetnom prelaznom roku. Ekipe se prije svega suočavaju s finansijskim problemima zbog kojih ne treba očekivati spektakularne transfere u predstojećem prelaznom roku na kakve smo navikli u posljednjih nekoliko godina.

Jedan od trenera koji baš i ne znaju šta očekivati na ljeto je Arteta. Pred njim je prva čitava sezona na klupi Arsenala i sigurno je da će prelazni rok biti od velikog značaja. Upravo zbog toga spremio je dva ili tri moguća scenarija.

"Planiram dva ili tri moguća scenarija s kojima se možemo suočiti. Ovisno o tome koji ćemo biti u prilici da iskoristimo, možemo učiniti više, manje ili ništa", kaže Arteta za Sky Sport i dodaje:

"Svakako moramo reagirati. Ne znamo kakva će biti finansijska situacija, ne znamo pravila i tajming. Postoji mnogo stvari koje trenutno ne možemo kontrolisati".

Španac je kasnije dodao kako je prošao kroz vrlo težak period otkad je sjeo na klupu Topnika jer je imao dosta povrijeđenih igrača od dolaska do prekida prvenstva. Također, poručio je kako povjerenje navijača nije na tako visokom nivou trenutno i da će on i igrači sve učiniti kako bi se to promijenilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je inače prije prekida šampionata bio na 9. poziciji sa 40 osvojenih bodova iz 28 odigranih utakmica.

Kada je u pitanju prelazni rok iskoristit ćemo priliku da vas podsjetimo kako je FIFA u srijedu poručila kako će isti biti pomjeren ovog ljeta kako bi se prvo sezone mogle završiti. Također, fudbalerima koji su imali ugovore do kraja juna isti su produženi do kraja jula jer postoji mogućnost da će se sezona morati igrati i u tom mjesecu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi