Arteta produžio ugovor sa Evertonom

Vjeran timu sa Goodison Parka

Arteta produžio ugovor sa Evertonom

Edmir Škorić

Potpisom novog petogodišnjeg ugovora, veznjak Evertona Mikel Arteta jasno je poručio da ne želi otići sa Goodison Parka.

Nakon što su vjernost klubu produžili Tim Cahill, Jack Rodwell i Leighton Baines, isto je napravio i 28-godišnji Mikel Arteta koji će, kako sada stvari stoje, narednih pet sezona nositi dres kluba iz Liverpoola.

"Ono što smo napravili ovog ljeta jasan je pokazatelj koliko sam ja važan klubu i koliko je klub važan za mene. Svi u klubu smo budućnost vidjeli na isti način, a to je nešto posebno, nešto što se ne nalazi uvijek", kazao je Arteta za službenu stranicu Evertona.

Bivši veznjak Glasgow Rangersa je u dva navrata proglašen klupskim igračem sezone, te je sastavni dio Moyesove momčadi od prelaska iz Real Sociedada 2005. godine.

"Arteta je jedan od najboljih igrača koji su ikada nosili dres Evertona i tokom proteklih nekoliko sedmica nam je puno pomoglo u pregovorima to što on s ponosnom nosi naš dres", kazao je predsjednik Evertona Bill Kenwright.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.