Fudbaler je uradio neoprostivo - Preko noći je postao "Ukrajinska izdajica"
Ukrajinci ne praštaju odlazak u Rusiju nikome, pa ni sportistima - Foto: Screenshot

Neslavan nadimak je dobio

Fudbaler je uradio neoprostivo - Preko noći je postao "Ukrajinska izdajica"

Eldar Ganibegović

Već dugo, preko dvije godine, traje invazija Rusije na Ukrajinu. Pretrpljene su i posljedice u sportu, a jedan fudbaler sada je dobio neslavan nadimak - "Ukrajinska izdajica".

Nakon što je Rusija započelainvaziju na Ukrajinu, FIFA i UEFA su isključile reprezentaciju i ruske klubove iz međunarodnih takmičenja.

Međutim, to ne sprječava igrače da odu fudbalski hljeb zarađivati u Rusiji. Jasno, kada su Ukrajinci u pitanju, tada stvari postaju komplikovanije.

Sport.24tv.ua je objavio da je jedan fudbaler iz Ukrajine blizu toga da zaigra u Rusiji. Automatski je prozvan izadjicom.

Bez kluba je Artur Murza od početka ovog mjeseca. Razišao se petog februara s austrijskim drugoligašem, SV Kapfenbergom.

Pomenuti portal, pozivajući se na ruske medije, javlja da je 181 centimetar visok fudbaler na radaru FC Khimkija.

Oglasi

"Tražili smo igrača bez kluba. Kod nas trenira Artur Murza. Ima korijene u Donbasu i ruski pasoš. Murza je dobar igrač, ali trenutno je daleko od forme, pa još ne znamo hoćemo li mu ponuditi ugovor", rečeno je iz kluba.

Murzinu odluku ubrzo su osudili ukrajinski mediji, nazvavši ga "još jednim izdajnikom Ukrajine". Novinari portala sport.24tv.ua žale zbog njegovog transfera u Rusiju:

"Nažalost, ima dovoljno igrača za koje se Rusija ne smatra neprijateljem ili agresorom", napisali su u tekstu.

Transfer još nije službeno potvrđen, ali sve govori da je to samo formalnost, pa otud i bijes Ukrajinaca.

Trenutno je FC Khimki na drugom mjestu ruske druge lige i samo jedan bod zaostaje za vodećim Dynamomom iz Mahačkale.

U prošlosti je 23-godišnjak igrao za klubove kao što su Metalist, Obolon, Valmiera i Aksu. Ostaje da vidimo da li će sada stići u Khimki. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi