U helikopteru stiglo veliko pojačanje - Skandiralo mu 35.000 ljudi, on na kraju zaplakao

Vratio se kući

U helikopteru stiglo veliko pojačanje - Skandiralo mu 35.000 ljudi, on na kraju zaplakao

Edmir Škorić

Bivši fudbaler Bayerna i Juventusa vratio se kući, gdje mu je priređen spektakularan doček.

Arturo Vidal je prije sedam dana službeno pojačao Colo Colo, a u četvrtak je na stadionu Monumental predstavljen kao novi igrač svog nekadašnjeg tima.

U glavnom gradu Santiagu se slavio povratak reprezentativca Čilea, a na stadionu je bilo preko 35.000 ljudi.

Oko 19:45 sati se Vidal pojavio na terenu u dresu Cola Cola, dok su mu skandirali i aplaudirali s tribina. Potom je s plaštom te krunom i mačem sjeo na konja i tako jahao terenom.

"Želim zahvaliti svim ljudima koji su me dočekali i hvala Bogu što mi je dao još ovu priliku", rekao je Vidal.

Oglasi

Iako ima 36 godina, njegovom povratku u Colo Colo apsoltuno se svi raduju. Ipak se radi o istinskoj legendi čileanskog sporta. Za reprezentaciju je odigrao 142 utakmice i postigao 34 gola.

Vidal je imao bogatu karijeru i ostavio je veliki trag na evropskom fudbalu. Ponikao je u Colu Colu, da bi prvi put u Evropu otišao 2007. godine kada je potpisao za Bayer Leverkusen, da bi potom prešao u Juventus, igrao za Bayern, Barcelonu, Inter, zatim u Brazilu za Flamengo i Athletico-PR i sada se vratio u Čile.

Čileanac je čak pet puta bio prvak Italije, četiri puta sa Juventusom i jednom sa Interom. Osvojio je naslov La Lige s Barcelonom, tri puta je bio njemački prvak s Bayernom, dva puta osvajao Kup Italije (Inter/Juventus), Kup Njemačke s Bayernom, Superkup Španije sa Barcom i Kup Brazila sa Flamengom. S ovim brazilskim velikanom je 2022. osvojio Copa Libertadores.

Za Čile ga takođe vežu lijepe uspomene jer je sa ekipom Colo Colo osvojio tri državna naslova i želi to i sada učiniti na zalasku svoje velike karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi