Garnacho postigao gol života, pa ga Vidal naučio životnu lekciju: "Dobar je gol, ali moraš..."
Arturo Vidal smatra da Alejandro Garnacho mora da izgrati vlastiti stil, a ne da kopira Cristiana Ronalda.

Čileanac mu uputio dobar savjet

Garnacho postigao gol života, pa ga Vidal naučio životnu lekciju: "Dobar je gol, ali moraš..."

Eldar Ganibegović

Alejandro Garnacho je jučer na Goodison Parku postigao najljepši gol u karijeri do sada. Proslavio ga je u stilu svog uzora Cristiana Ronalda, a zbog toga mu je zlata vrijedan savjet uputio Čileanac Arturo Vidal.

U okviru 13. kola engleske Premier lige jučer su se na Goodison Parku sastali Everton i Manchester United. Gosti s Old Trafforda slavili su trijumf rezultatom 0:3.

Strijelci za Crvene đavole bili su Garnacho u prvom, te Rashford i Martial u drugom poluvremenu. Posebno je lijep bio pogodak koji je postigao Garnacho u 3. minuti.

Bio je to drugi pogodak Alejandra Garnacha na 17 utakmica za Manchester United ove sezone.
Bio je to drugi pogodak za Alejandra Garnacha na 17 utakmica za Manchester United ove sezone.

Naime, 19-godišnji Argentinac postigao je sjajan gol makazicama. Podsjetio je na onaj legendarni pogodak Rooneyja.

Gol je proslavio u stilu Cristiana Ronalda. Jedan od onih kojima se to nije dopalo je Arturo Vidal, koji je odlučio putem Twitch platforme uputiti savjet mladom Argentincu.

Oglasi

"Jedina loša stvar ili ono što nisam razumio je zašto slavi kao Cristiano. On mora napraviti svoje ime. Već je sjajan igrač. Dobro je što mu je uzor, poštovanje za to, ali onda mora napraviti svoje ime.

Kako ćete proslaviti gol i zapamtiti ga? Ne znam, proslavite ga na drugi način. Ali to je bio sjajan gol, bio je sjajan gol", rekao je Vidal.

Arturo Vidal povrijeđen, slijedi li kraj karijere?

Čileanac trenutno igra za Athletico-PR u Brazilu. Međutim, teško se povrijedio u septembru mjesecu i pitanje je da li će nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši igrač Juventusa i Bayerna povrijedio je koljeno, a s terena izbiva već preko 70 dana. Očekivani povratak je tek za tri do četiri mjeseca, no pitanje je kako će reagovati tijelo 36-godišnjaka nakon teške povrede.

Vrlo je moguće da Artura Vidala više i ne gledamo na fudbalskim terenima. Barem ne na onom nivou na kojem smo ga navikli gledati. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CAGE55
Ovaj punoglavac se javlja,a zna se da mrzi Ronalda,a pogotovo Real.Ne znam sta ima lose u tome sto oponasa takvu igracinu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi