Sve gori, finale Kupa, gradski derbi, minuta 71. i gol bh. Zmaja za pobjedu decenije

Na današnji dan

Sve gori, finale Kupa, gradski derbi, minuta 71. i gol bh. Zmaja za pobjedu decenije

E. Ganibegović

Roma danas slavi trofej osvojen u Konferencijskoj ligi sinoć, no na današnji dan prije devet godina bili su izuzetno tužni.

Tužnim ih je učinio tada reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Lazija, Senad Lulić.

Tog 26. maja 2013. godine na Olimpicu se igrao veliki gradski derbi Rome i Lazija u finalu Kupa Italije. 

Iako se očekivao direktrni okršaj dvojice bh. asova - Senada Lulića i Miralema Pjanića, koji je tada branio boje Rome, ostali smo uskraćeni za to zbog lakše povrede članka na koju se požalio sjajni bh. veznjak svom tereneru Andreazzolliju, pa ga je ovaj ipak ostavio na klupi.

Ekipe su od samog početka bile dosta borbene te je u prvih 45 minuta podijeljeno i pet žutih kartona - tri za Lazio i dva za Romu.

Golova u prvom poluvremenu nije bilo te se na odmor otišlo sa onim početnim rezultatom, 0:0.

Oglasi

U drugih 45 minuta obje ekipe su krenule nešto konkretnije, ali je prvi pogodak na susretu pao u 71. minuti. Lazio je poveo, a strijelac za momčad Vladimira Petkovića je bio naš reprezentativac, Senad Lulić.

Do kraja, ekipa Rome je pokušavala svim silama da se spasi poraza, ali je Lazio bio isuviše odlučan da dođe do trofeja.

Ostalo je 1:0 za Lazio, a Senad Lulić zauvijek je ostao upisan kao igrač koji je Laziju donio veliki trofej.

Roma nakon ovog poraza nije osvojila trofej do sinoć, dok je Lazio osvojio još Kup Italija 2019. godine, te Superkup te zemlje 2018. i 2020. godine.

Od bh. reprezentativaca, nakon te 2013. godine, medaljom Kupa Italije okitili su se još Miralem Pjanić s Juventusom i Edin Džeko s Interom.

"Žao mi je što smo izgubili, a da nisam imao priliku ni nastupiti. Međutim, i drago mi je zbog toga što je Lulić postigao odlučujući gol", istakao je Miralem Pjanić tada, a ta izjava izazvala je negodovanja kod navijača Vučice koji je nisu protumačili na ispravan način. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi