Otjerali su ga iz kluba, ali poslije ovog što je napravio od stida ga ne bi oči smjeli pogledati

Mourinho je zaista 'Posebni'

Otjerali su ga iz kluba, ali poslije ovog što je napravio od stida ga ne bi oči smjeli pogledati

E. Ganibegović

Sinoć je u Tirani odigrano premijerno finale Konferencijske lige, a prvi trofej u ovom takmičenju osvojila je Roma. 

Vučica je u finalu pogotkom Zaniola iz 32. minute savladala Feyenoord i tako osvojila svoj prvi trofej nakon 2008. godine kada su bili pobjendici italijanskog Kupa i Superkupa.

Sinoćnji naslov za Romu nosi još jedan veliki značaj, jer je to prvi Romin trofej u Evropi nakon 1961. kada je osvojila Kup velesajamskih gradova, a donio im ga je portugalski stručnjak Jose Mourinho.

Portugalac je tako postao jedini trener koji u svojim vitrinama ima osvojena sva tri aktuelna UEFA-ina takmičenja, nakon što je osvajao Ligu prvaka s Portom i Interom, te Evropsku ligu s Portom (tada Kup UEFA) i Manchester Unitedom.

Upravo ljudi iz Manchester Uniteda koji su ga doslovno otjerali s klupe ovog kluba sada ne bi trebali imati obraza da ga u oči pogledaju.

Naime, 2017. godina bila je posljednja u kojoj su Crveni đavoli osvojili neki trofej, a te trofeje osvojio je upravo Mourinho. Prvo je 2016. na početku sezone osvojen engleski Superkup, a kasnije Evropska liga i engleski Liga kup.

U decembru 2018. Mourinho je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda, no otada klub s Old Trafforda nije osvojio apsolutno ništa.

Ova sezona im je bila jedna od najošijih, a klub su s klupe predvodili prvo Ole Gunnar Solksjaer, a nakon njega Ralf Rangnick. Rezultat svega bio je ispadanje iz domaćih kupova, iz Lige prvaka u osmini finala i što je najgore pozicija u Premiershipu koja vodi u Evropsku ligu, a ne u elitno evropsko takmičenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, nakon što je United "šutno" Mourinha, Posebni ima jedan osvojen trofej, a Đavoli niti jedan.

Mourinho je nakon otkaza u Unitedu pauzirao do novembra 2019. kada je preuzeo Tottenham, a od ljeta 2021. na čelu je Rome i već u prvoj sezoni je klubu iz prijestolnice Italije donio trofej, te je sinoć najavio da će sigurno ostati u klubu i naredne sezone. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Stvarno se daje ovoliko značaja Miki Maus Kupu evrope?
3 9
denimen9
Nije Mou posebni, Mou je jedini, uvijek bio i ostao.
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi