Bio je svjetska zvijezda, zarađivao je po 200.000 sedmično, a sada reklamira vodu!

Godinama među najplaćenijim na svijetu

Bio je svjetska zvijezda, zarađivao je po 200.000 sedmično, a sada reklamira vodu!

A. Čaušević

Neke igrače zanesu novac i slava, ne razmišljaju o budućnosti pa naglo ostanu bez svega i primorani su traže novi način za zaradu, pogotovo kada njihovoj igračkoj karijeri dođe kraj. 

Asamoah Gyan je svojevremeno bio svjetska zvijezda. Nagli uspon je doživio poslije odličnog Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj republici s reprezentacijomo Gane. Sunderland ga je prije deset godina platio tada ogromnih 16 miliona eura.

Kada je stigao poziv iz Al-Aina, Gyan nije uopšte razmišljao. Otišao je za novcem. Tada je zarađivao 200.000 eura sedmično, odužio se sa 123 gola na 120 mečeva.

Onda je otišao za još više novvca u Kinu kada je potpisao za Shanghai SIPG gdje je punih godinu također zarađivao impresivnu platu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CKRTtEuDn0C/[/instagram]

Na ljeto 2019. godine potpisao je za Kayserispor i tada su počeli njegovi problemi. Turski klub mu nije isplaćivao platu, a čak se žalio kako na računu nema ni 1000 eura.

Oglasi

Glavni razlog zašto je došlo do ovakvih problema je činjenica da mora plaćati alimentaciju bivšoj supruzi i za troje djece s kojim uopšte nema kontakta.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CKJdpJrjP-h/[/instagram]

U novembru 2020. godine se vratio u rodnu Ganu, potpisao je za Legon Cities nakon što je više mjeseci bio bez kluba.

Osim što zarađuje mizernu platu, Gyan je način za preživljavanje pronašao i u reklamiranju vode što se može vidjeti i po objavama na Instagramu.

Gynaova životna priča sigurno nije ni prvi ni posljednji primjer kada neki sportista zbog nekih nerezonskih poteza preko noći ostane bez ogromnog novca.

Top Komentari

BosnianKingdom
Joj glupana pa i Dzeko reklamira pastetu jel to znaci da nema para?
15 1
Dr.Lehrer
Eee vi znate koliko je njemu ostalo i sta... Puno njih na ovakav nacin izbjegava placanje poreza, upravo alimentacija i dr. Sklone novac sa racuna glume ludilo. Toliki novac zaradis i onda ga tek tako bacis. Ima svega ali niko to ne moze znati na osnovu reklama koje snima i kako se predstavlja..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi