Asensio se upisao u historiju, Real Madrid prvi do 6000 golova

Veliko dostignuće Kraljeva

Asensio se upisao u historiju, Real Madrid prvi do 6000 golova

Real Madrid je sinoć upisao gostujuću pobjedu nad Betisom rezultatom 5:3, ali su Kraljevi na ovom susretu postali i prva ekipa koja je prešla cifru od 6000 postignutih golova u španskom šampionatu.

Na Villamarinu je viđena zaista sjajna predstava i nekoliko preokreta, pa je tako Real poveo preko Asensija u 11. minuti, da bi Betis stigao do 2:1 prije odlaska na odmor zahvaljujući golu Mandija i autogolu Nacha.

Ipak, Ramos u 50. minuti donosi izjednačenje Realu, a Asensio u 59. ponovo pogađa za prednost svoje ekipe (3:2). Potom je Ronaldo postigao gol za 4:2, ali se Betis nije predavao, pa je Leon u 85. minuti smanjio na 4:3.

Ipak, Benzema je u sudijskoj nadokndi vremena riješio sve dileme oko pobjednika pogodivši za konačnih 5:3.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posebnu "težinu" nosi drugi gol Asensija na sinoćnjoj utakmici, s obzirom da je to bio 6000. pogodak Real Madrida u španskom prvenstvu, a kasnije su se Ronaldo i Benzema pobrinuli da Kraljevi dodatno poboljšaju svoj historijski golgeterski učinak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi