Ashley Cole blizu povratka u Premier ligu
Foto: EPA

Iskusni defanzivac na meti Birminghama

Ashley Cole blizu povratka u Premier ligu

Trener novog premierligaša Birminghama Harry Redknapp je želio u ovu ekipu dovesti Johna Terryja, međutim bivši kapiten Chelseaja je odbio njegovu ponudu , ali Terryjev nekadašnji saigrač iz londonskog kluba, Ashley Cole, bi uskoro mogao obući dres Birminghama.

Iskusnom Ashleyju Coleu uskoro ističe ugovor sa američkim LA Galaxyjem, a Harry Redknapp bi ga volio vidjeti na St. Andrewsu.

Nekadašnji trener Tottenhama je zainteresvoan za Colea prvenstveno zbog njegovog ogromnog iskustva u Premier ligi koje bi sigurno pomoglo Birminghamu da uspješno započne nastup u najeltinijem rangu engleskog fudbala.

Ipak, špekuliše se da su u LA Galaxyju spremni ponuditi novi ugovor Coleu, te da čelnici ove ekipe žele omogućiti bivšem engleskom reprezentativcu da upravo u Los Angelesu okonča svoju igračku karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim ni Redknapp neće tako lako odustati od iskusnog lijevog beka, a da li će Cole ponovo zaigrati u Engleskoj ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi