Asistencija Adnana Zahirovića u remiju Bochuma i Schalkea

Dobra forma pred start

Asistencija Adnana Zahirovića u remiju Bochuma i Schalkea

Dino Kurbegović

Nogometaši Bochuma i Schlalkea danas su u Bochumu pred 7000 gledatelja odigrali prijateljsku utakmicu. 

Domaćinu je ovo bila posljednja provjera pred utamicu drugog kola "Cvajte", a do početa Bundeslige i prve utakmice Schalkea protiv Hannovera ima još 18 dana tako da je ovo bila još jedna od utakmica kako bi spremno dočekali sezonu u kojoj ponovo imaju velike ambicije.

Adnan Zahirović 24-godišnji defanzivni veznjak, danas je priliku za igru dobio u drugom poluvremenu, a da je neopravdano zapostavljen od trenera Petera Neurera pokazao je i protiv Schalkea, budući da je odigrao odlično poluvrijeme u kojem je bio dosta aktivan i u napadačkim akcijama.

Upravo nakon asistencije našeg internacionalca u 61. minuti, Gregoritsch je doveo domaćine u vodstvo na današnjoj utakmici, da bi rezervista u redovima Schalkea Denis Aogo u 88. minuti izjednačio rezultat na 1:1, što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Adnan Zahirović odigrao je drugo poluvrijeme, dok je u redovima Schalkea Sead Kolašinac igrao čitavu utakmicu, te prema izvještajima ponovo bio jedan od boljih pojedinaca u svojoj ekipi.

Bochum 1. poluvrijeme: Esser - Celozzi, Simunek, Fabian, Perthel - Latza, Losilla - Tasaka, Terrazzino - Sestak, Terodde.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bochum 2. poluvrijeme: Dornebusch - Bulut, Klostermann, Butscher, Holthaus - Jungwirth, Günüz - Zahirovic, Cwielong - Gulden, Gregoritsch (74. Kulikas).

Schalke: Giefer (15. Wellenreuther) - Ayhan, Santana (46. Matip), Friedrich, Kolasinac - Höger (62. Itter), Neustädter (46. Aogo) - Multhaup (69. Borgmann), Meyer (46. Sobottka), Fuchs - Avdijaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti