Asistencija Osmanagića u remiju Zaglebia

Ekstrakalasa, 1. kolo

Asistencija Osmanagića u remiju Zaglebia

Adnan Beganović

U vikendu iza nas startalo je nova sezona u polskoj Ekstraklasi u kojoj igra i veliki broj bosanskohercegovački internacionalaca.

Semir Štilić i Jasmin Burić sa svojim Lechom nisu uspjeli slaviti na otvaranju sezone. Naime, Lech je remizirao na gostovanju kod Widzew Lodza čije boje brani nekadašnji igrač Zrinjskog Velibor Đurić. Sva trojica naših internacionalaca ovaj susret su počeli od prve minute.

Slask za koji nastupa i nekadašnji igrač Željezničara Amir Spahić, pred svojim navijačima nije uspio svladati Jagielloniju. Nakon 90 minuta igre nije bilo golova, a Spahić je sasvim solidno odradio svoje zadatke.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Gordan Bunoza, sa svojom Wislom svladao je Arku s minimalnih 1:0. Nekadašnji igrač Karlovca na terenu je proveo svih 90 minuta.

U duelu dvije momčadi za koje od ove sezone nastupaju bh. internacionalci Vlastimir Jovanović i Amer Osmanagić, Korone i Zaglebia, nije bilo pobjednika (1:1). Jovanović je susret počeo s klupe za rezervne igrače, a u igru je ušao u 68. minuti umjesto Lecha, dok je Osmanagić igrao od početka, te je upisao asistenciju.

"S bodom u duelu sa Koronom i više smo nego zadovoljni. Na pripremama sam se nametnuo, tako da sam počeo susret od prve minute. Asistirao sam za pogodak, no mislim da mogu pružati još bolje igre. Prezadovoljan sam u Poljskoj, a nadam se da će Ekstraklasa biti samo usputna stanica u mojoj karijeri."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.