Asistencija Višće i majstorija Bajića u preokretu Basaksehira
Višća je danas ponovo bio jedan od boljih pojedinaca Basaksehira

Odluka o prvaku bi mogla pasti u narednom kolu

Asistencija Višće i majstorija Bajića u preokretu Basaksehira

S. Pašalić

Nogometaši Basaksehira su u 32. kolu turske Super Lig na svom terenu ugostili Ankaragucu i stigli do pobjede rezultatom 2:1.

Domaći su pobjedom željeli prekinuti crni niz od četiri utakmice bez trijumfa i zadržati korak sa ekipom Galatasaraya koja je jučer u dramatičnom meču stigla do pobjede u gostima kod Rizespora rezultatom 3:2.

Stvari po Basaksehir ipak nisu krenule po planu nakon što je Boyd u 17. minuti pogodio za vodstvo gostiju od 1:0, a bio je ovo i rezultat prvog poluvremena.

Već na samom početku drugog poluvremena, u 46. minuti Riad Bajić, koji je krenuo u napadu Basaksehira od prve minute sjajno je petom pogodio za 1:1 nakon asistencije Edina Višće.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U 62. minuti domaći su stigli i do preokreta kada je Edin Višća sjajnim potezima izbacio igrača Ankaragucua i odlično šutirao, golman gostiju je odbranio njegov šut, ali se lopta odbila do Robinha koji nije imao težak zadatak i postigao je gol za 2:1.

Basaksehir kao i vodeći Galatasaray sada ima 66 bodova, a upravo u narednom kolu se ove dvije ekipe sastaju u utakmici koja bi mogla odlučiti prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi