Asistencije Štilića i Medunjanina u remiju Gaziantepa

Super liga Turske, 8. kolo

Asistencije Štilića i Medunjanina u remiju Gaziantepa

Pola sata prije posljednjeg sudijskog zvižduka Gaziantepspor je imao prednost od dva gola, ali su gosti u svega tri minuta postigli dva pogotka i na kraju došli do zasluženog boda. 

Vodio je Konyaspor od 35. minuta pogotkom Theofanisa Gekasa, ali je stvari četiri minuta kasnije na početak vratio Tosun nakon asistencije Semira Štilića.

Gaziantepspor je poveo u 53. minutu preko Traorea, a isti igrač šest minuta kasnije pogodio je za 3:1. Uloga asistenta ovog puta pripala je drugom bh. internacionalcu Harisu Medunjaninu.

Ipak, gosti se ne predaju pa preko Aydina smanjuju u 66. minutu, da bi do poravnanja stigli već u 69., ovog puta pogotkom Kabzea, koji je tri minuta ranije ušao u igru.

I Semir Štilić i Haris Medunjanin na terenu su proveli 65 minuta, nakon čega su zamijenjeni. Gaziantepspor je trenutno trinaestoplasirani tim na tabeli sa osam bodova. U drugom susretu igranom danas Trabzonspor i Sivaspor podijelili su bodove, a pogodaka nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.