I Begović je bio na St. James Parku, ali u potpuno drugačijoj ulozi od one što žele bh. navijači

Pratio meč Engleska - BiH

I Begović je bio na St. James Parku, ali u potpuno drugačijoj ulozi od one što žele bh. navijači

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici protiv Engleske poražena je sa 3:0, a zanimljivo da je na St. James Parku sinoć bio i Asmir Begović i to u drugačijoj ulozi od one koju bi željeli navijači naše selekcije.

U Newcastleu je odigran prvi okršaj ikad između Engleske i BiH kada je seniorski fudbal u pitanju, a na kraju domaći tim je uspio da slavi sa 3:0.

Naša reprezentacija dobro se držala na terenu u prvih sat vremena utakmice, ali penal Tahirovića sve je promijenio. Naš veznjak faulirao je nepotrebno jednog igrača Engleske, a nakon VAR-a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Siguran za 1:0 bio je Cole Palmer, a do kraja utakmice mrežu naše reprezentacije tresli su još Trent Alexander-Arnold i Harry Kane.

Zanimljivo da je na sinoćnjem meču na St. James Parku bio i nekadašnji reprezentativac BiH, Asmir Begović, ali u drugačijoj ulozi od one koju žele navijači naše zemlje.

Poznato je da se Begović oprostio od igranja za BiH prije par godina zbog sukoba s čelnim ljudima NSBiH, a navijači smatraju da bi iskusni golman i sada imao mjesto u ekipi s obzirom da iza sebe ima poprilično dobru sezonu na golu QPR-a.

Oglasi

Međutim, čini se da je igranje u dresu nacionalne selekcije za ovog 36-godišnjaka završena priča, ali je iznenadio navijače naše zemlje kada se sinoć pojavio na St. James Parku.

Naime, Begović je bio gost na jednoj engleskoj televiziji kao stručni komentator, te je komentarisao reprezentaciju BiH.

Uz Begovića tu je bilo još jedno poznato ime, a u pitanju je Joe Cole koji već nekoliko godina gostuje na raznim engleskim televizijama kao stručni komentator.

Oglasi

Upravo su Begović i Cole komentarisali dešavanja na sinoćnjem meču Engleska - BiH, a iskusni golman iznenadio je bh. navijače kada je otkrio da se nalazi na St. James Parku.

Naravno, Begović je u bh. selekciji ostavio veliki trag jer je upisao 63 nastupa i bio je dio zlatne generacije koja je prije deset godina igrala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Begović je prošlu sezonu branio za QPR gdje je bio kapiten, a u posljednje vrijeme pojavile su se špekulacije u engleski medijima da je na listi mogućih pojačanja slavnog Celtica.

Top Komentari

Vd1990
****te koliko ljudi došlo da gleda pornić
0 0
rime_
Vasilj je bolji golman od Begovica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi