Asmir Begović na listi želja Chelsea

Asmir Begović na listi želja Chelsea

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović nalazi se na meti londonskog Chelsea, javili su britanski mediji.

The Times piše kako su se predstavnici Chelsea raspitivali kod Portsmoutha za Asmira Begovića, koji ima dvojno državljanstvo, kanadsko i BiH.

Eventualno potpisivanje Begovića išlo bi na ruku Chelseau zbog prijave igrača. Naime, u ekipi od 25 fudbalera za Ligu prvaka naredne sezone Chelsea mora imati barem osam igrača koji su trenirani u Engleskoj, a Begović ispunjava taj uslov obzirom da je za Portsmouth nastupao tri godine prije nego što je proslavio dvadeset prvi rođendan.

Begović je jedan o bh. “otetih sinova” koji je novim pravilom FIFA-e dobio pravo da se vrati u nacionalnu selekciju zemlje iz koje potiče. Podsjetimo, rođeni Trebinjac je imao 11 nastupa na golu U20 kanadske reprezentacije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.