I mirni Begović se ponekad zna iznervirati, sinoć je spašavao Trešnjice

Peti trijumf Bournemoutha u nizu

I mirni Begović se ponekad zna iznervirati, sinoć je spašavao Trešnjice

A. Čaušević

Asmir Begović ove sezone brani odlično na golu Bournemoutha i na pravom je putu da popularne Trešnjice vrati u Premiership.

Bournemeouth je sinoć gostovao Huddersfieldu i pobijedio je s 1:2 uz još jedno dobro Begovićevo izdanje, bez obzira što je primio gol.

Rođeni Trebinjac je poznat kao miran golman, ali sinoć se u jednom trenutku iznervirao zbog propusta njegove odbrane.

Naime, domaći su u dva navrata napravili istu akciju, dva puta je Aaron Rowe prijetio, ali Begović je oba puta odlično odbranio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S ovom pobjedom Bournemouth se zacementirao među pozicijama koje donose plasman u play-off, a do kraja je ostalo još pet kola regularnog dijela.

Inače, iskusni bh. golman je u dosadašnjem dijelu sezone na 15 mečeva sačuvao svoju mrežu te digao formu sve pred izvjesni transfer predstojećeg ljeta.

Top Komentari

Tas14
Bega car
3 0
Adnanos
Nemoj vise män ici igdje svega ti
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi