Asmir Begović ima novi klub!

Ugovor na jednu sezonu

Asmir Begović ima novi klub!

Midhat Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović (36) ima novi klub. Iskusni čuvar mreže potpisao je jednogodišnji ugovor s članom Championshipa ekipom Queens Park Rangersa.

Asmir Begović odabrao je novi klub. 36-godišnji golman potpisao je jednogodišnji ugovor s članom engleskog Championshipa Queens Park Rangersima.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je s londonskim klubom dogovorio saradnju do ljeta naredne godine, a QPR je izabrao ispred novog člana Premier lige Luton Towna.

Tako će nakon dugo vremena Begović ponovo braniti u Championshipu. U proteklim godinama redovno je branio u društvu najboljih engleskih timova, te je promijenio nekoliko timova.

Posljednji angažman 36-godišnji golman imao je u Evertonu. Na Goodison Parku je proveo dvije godine nakon što je prethodno imao izlete u Qarabagu iz Azerbejdžana i AC Milanu.

Oglasi

Također, tokom karijere Begović je branio za Bournemouth, Chelsea, Stoke City i Portsmouth, te nekoliko niželigaša u kojima je skupljao iskustvo.

Queens Park Rangersi su prošlu sezonu u Championshipu završio na 20. mjestu. Za dlaku su izbjegli ispadanje u treći rang engleskog fudbala i u novoj sezoni imaju namjeru da krenu prema vrhu.

U posljednjih nekoliko godina QPR ima dosta problema. Ispali su iz Premier lige 2016. godine i od tada se izuzetno muče u drugo rangu i nisu ni blizu samog vrha i borbe za povratak u elitu.

Begović bi trebao ovom londonskom klubu dati sigurnost među stativama. Njegovo iskustvo itekako može pomoći ovom timu pred kojim će biti još jedna izazovna sezona.

Podsjetimo, Asmir Begović je nekada bio neprikosnovena jedinica reprezentacije Bosne i Hercegovine. Boje naše zemlje branio je od 2009. do 2020. godine i nastupio je u 63 utakmice.

Top Komentari

Delminium
Parazit je našao novu žrtvu da plaća njegov nerad.
1 8
Ende
Jos uvijek nas najbolji golman !!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi