Suljić: Mogu i moram bolje, igramo najljepši fudbal i nadam se trofeju
Suljić je u duelu protiv FK Tuzla City upisao pogodak i asistenciju

Otvoreno o nastavku Premijer lige, Kupu BiH, ambicijama Veleža, navijačima, dolasku u Mostar

Suljić: Mogu i moram bolje, igramo najljepši fudbal i nadam se trofeju · Intervju

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

Mostarski Velež uspješno je krenuo u 2024. godinu. U osmini finala Kupa naše zemlje Rođeni su savladali FK Tuzla City 3:2, te prošli dalje.

Vodili su 2:0, no Tuzlaci su se vratili u meč sa dva brza pogotka, da bi Velež ipak slavio pobjedu i prošao dalje. Kvalitetnu partiju u redovima Veleža pružio je Asmir Suljić (32).

Suljić je upisao pogodak i asistenciju, a za SportSport je govorio o utakmici sa Tuzlacima, Kupu BiH, nastavku sezone u Premijer ligi, navijačima Veleža te samom klubu.

Dotakao se ponovo i svog dolaska u Mostar, a biranim riječima govorio je o šefu struke Deanu Klafuriću. Iako je za partiju protiv Tuzlaka dobio brojne pohvale, smatra da može mnogo bolje i vjeruju da će nakon što je prošao pripreme sa ekipom tek pokazati svoje kvalitete.

"Prva utakmica poslije pauze, odnosno priprema, je uvijek jako teška. I ova je bila u sklopu te posljednje sedmice priprema i zaista je bilo teško. FK Tuzla City je kvalitetan protivnik, ali na kraju smo slavili. Teško, ali po mom mišljenju zasluženo. To je bila posljednja sedmica priprema, bile su i teške noge, te sigurno nismo bili na nivou. Ipak, najbitnije je da smo prošli dalje i da u dobroj atmosferi dočekujemo nastavak prvenstva u petak.

Mnogi su mišljenja da će Suljić tek sada da pokaže svoje prave kvalitete                                                                                                                                           

Nakon 2:0 primili smo dva brza gola, te se sigurno tada javljaju neki upitnici, ali napravili smo analizu utakmice. Bilo je dosta dobrih stvari, pokazali smo stvari koje smo spremali za tu utakmicu, ali dva primljena pogotka su nas poremetila i vidjeli smo propuste. Ponavljam, zasluženo smo prošli. I ostale ekipe su u ovom dijelu Kupa imali dosta problema, trebamo sada to zaboraviti i okrenuti se već petku i meču sa Slogom".

Dotakao se i svoje partije. Nije od onih koji se 'hrane' hvalospjevima, iskren je i direktan sagovornik. 

Oglasi

"Rekao sam u najavi da sam dosta kasno stigao u ekipu, sredinom septembra, bez priprema, iskren sam i objektivan. Moje partije nisu bile na nivou na kojem ja mogu biti. Nisam pokazao nešto previše u prvom dijelu prvenstvu, a nadam se da će ova utakmica biti jedan plus, odnosno da će mi dati vjetar u leđa da u nastavku sezone budem mnogo bolji. Nisam zadovoljan utakmicom sa Tuzlacima, i pored gola i asistencije. Dobro je da sam prošao pripreme sa ekipom, to mi je pomoglo i mislim da ću u nastavku prvenstva biti na mnogo boljem nivou. Mislim da to moram i mogu to pokazati".

Jasno je da se od njega mnogo očekuje sada kada je prošao pripreme.

"Objektivan sam, pričao sam i sa šefom, zadovoljan sam kako je ekipa igrala u prvom dijelu sezone, te mislim da smo igrali najbolji fudbal, iako smo na trećem mjestu. Ja, kao ja, nisam zadovoljan svojim partijama, jer mislim da mogu puno bolje. Potrebne su mi bile pripreme, nisam prošao pripremni period, iako je bilo utakmica koje sam odigrao dosta dobro, ali nije to to. Ja nisam zadovoljan, te na proljeće želim da to bude puno bolje.

U petak je meč sa Slogom, vrlo teško gostovanje.

"Već smo analizirali ekipu Sloge. Spremni dočekujemo sutrašnju utakmicu, a sigurno da će biti teško igrati u Modriči. Oni su kući ostvarili sve pobjede, kako u Doboju, tako i Modriči. Peti su na tabeli, 'pušu' nam za vratom, ali sigurno da mi želimo pokazati ono što znamo i siguran sam da ćemo zabilježiti pozitivan rezultat".

Oglasi

Drugi dio sezone, borba za Evropu Veležu na dva fronta.

Asmir Suljić
Asmir Suljić FK Velež FK Velež Pozicija: MF

Statistika

21 nastupa
19 kao starter
4 žutih kartona
1 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova

"To je bio cilj kluba i prije početka prvenstva. Mislim da smo u prvom dijelu bili kvalitetna ekipa i da se sa pravom nalazimo tu gdje se nalazimo, na trećoj poziciji. Nadam se da ćemo do kraja prvenstva zadržati tu poziciju, te pokušamo napasti i prva dva mjesta, te da ostvarimo i dobar rezultat u Kupu. Cilj je izlazak u Evropu, to ćemo vjerujem i ostvariti".

Nova uzbuđenja slijede u Premijer ligi, kako u borbi za vrh, tako i za opstanak.

"Sigurno da će prvenstvo biti jako zanimljivo, kako u borbi za Evropi, te titulu, tako i za opstanak. Dosta ekipa se bori za sami vrh, a također je dosta ekipa u opasnoj zoni. Kao što sam rekao, nama je cilj izlazak u Evropi. U Kupu smo već dvije - tri sezone u završnici , odnosno finalu, nadam se iskreno trofeju i mislim da je to klub zaslužio. Igramo odličan fudbal, ali biće teško. Puno je utakmica u kratkom periodu, mislim 17 u dva - tri mjeseca. Biće teško, ali mislim da će biti i jako zanimljivo".

Oglasi

Širok roster može presuditi, svjestan je toga i naš sagovornik.

"Svaki klub ima svoje neke planove. Mi u ovom prelaznom roku nismo mnogo mijenjali ekipu, ali kao što ste mogli vidjeti u prvom dijelu svih 20 igrača je imalo minutažu. Svi su bili spremni da odgovore na zadatke trenera, te mislim da je to naša velika snaga. Nismo mnogo mijenjali ekipu, a svi igrači su spremni".

Biranim riječima govori o ljubavi navijača prema Veležu                                                                                                                                                                   

Dotakao se i trenera Klafurića. Klafurić ima velike ovlasti u klubu, Velež ima 'glavu i rep'.

"Moram da istaknem da svi igrači imaju jedan odličan odnos sa šefom Klafurićem, ali i sa njegovim stručnim štabom. Ja iskreno imam odličan odnos, odličnu komunikaciju, kao što sam imao sa većinom svojih trenera u dosadašnjoj karijeri. Odličan stručnjak na kojem se vidi da nije sa našeg dijela, da ima evropsko fudbalsko razmišljanje, te mislim da pravi odličan posao ovdje. Mislim da će samo da budemo svi bolji i da će imati zapažene rezultate u karijeri".

O Veležu i navijačima govori biranim riječima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"I prije sam govorio da u BiH pored Sarajeva mogu igrati samo za Velež. Imao sam nekih opcija prije Veleža, bio sam slobodan, to sam govorio u intervju direktno sa vama, ali kada se pojavila "opcija Velež" nisam iskreno razmišljao. Nisam ni pregovarao sa klubom, ono što su ponudili prihvatio sam. Imao sam želju da dođem u Velež, da budem bližem kući i snašao sam se jako lijepo. Ljudi u Mostaru jako vole Velež, u Sarajevu sam doživio da vole FK Sarajevo, a ovdje je to neka posebna ljubav koja se može osjetiti na svakom ćošku.

Osjećam se prelijepo u Mostaru i nadam se da ću se navijačima i klubu odužiti na terenu. Nekako je ovdje ljubav prema Veležu drugačija, to se osjeti na svakoj utakmici, to vide i druge ekipe kada nam dođu u Mostar", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba prvotimac FK Velež Asmir Suljić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Tvoje je GOTOVO, ima 5-6 godina..jos POLUSEZONA u VELEZU, i onda ide LAGANINI Tuzla City, Igman..a mozda i FEDERALNA..
1 5
PoliziaMerda1981
Avanti Velež 1922 & 1981
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi