Aston Villa konačno slavila ali u FA Cupu, Kramarić pogodio

Izborili četvrtfinale

Aston Villa konačno slavila ali u FA Cupu, Kramarić pogodio

Fudbaleri Aston Ville plasirali su se u četvrtfinale FA Cupa nakon što su u nedjelju sa 2:1 savladali sastav Leicestera.

Na prvi pogodak gledaoci su čekali do sredine drugog poluvremena, a više razloga za radost imali su navijači domaćeg tima. Strijelac pogotka kojim je tim iz Birminghama poveo bio je Bancuna u 68. minuti, nakon što mu je asistirao Vlaar.

Ni Andrej Kramarić niije mogao naći put do mreže gola Aston Ville, makar ne u 73. minuti kada je kapiten domaćih Ron Vlaar odlično blokirao udarac hrvatskog napadača. Imali su gosti još  nekih poluprilika nakon vodstva Ville, ali je njihove nade srušio Scott Sinclari pogotkom u 90. minuti za 2:0.

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić za veliki trud i borbenost na ovome meču nagrađen je golom koji je postigao u drugoj minuti sudijske nadokande za konačnih 2:1. Ipak, vremena da izbore novu utakmicu gostujući fudbaleri nisu imali.

Rastanak sa menadžerom Paulom Lambertom očito je pozitivno djelovao na fudbalere Ville kojoj u Premiershipu i ne cvjetaju ruže obzirom da se nalazi na 18. mjestu na tabeli, sa pet bodova više u odnosu na svog današnjeg protivnika. Lambertov nasljednik Tim Sherwood je na svom debiju upisao pobjedu, ali ga u Premiershipu čeka težak posao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

FA Cup, osmina finala:
Aston Villa - Leicester 2:1 (Bacuna 68., Sinclair 90. / Kramarić 90.+2)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.