Nestvarna noć u Birminghamu - 100. minuta drame i magičan povratak Aston Ville protiv Liverpoola
FOTO: EPAFenomenalnu utakmicu u okviru 37. kola Premiershipa odigrale su ekipa Aston Ville i Liverpoola, a na kraju pobjednika nije bilo. KOnačan rezultat bio je 3:3. Veoma važna utakmica je ovo bila za Aston Villu koja se bori za nastup u Ligi prvaka na

Utakmica je završena bez pobjednika

Nestvarna noć u Birminghamu - 100. minuta drame i magičan povratak Aston Ville protiv Liverpoola

Esmer Oštraković

Fenomenalnu utakmicu u okviru 37. kola Premiershipa odigrale su ekipa Aston Ville i Liverpoola, a na kraju pobjednika nije bilo. Konačan rezultat bio je 3:3.

Veoma važna utakmica je ovo bila za Aston Villu koja se bori za nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Nije dobro krenulo za domaćina. Velika greška golmana Martineza značila je vodstvo Liverpoola već u 2. minuti utakmice.

Ipak, već u 12. minuti Watkins upisuje asistenciju, a gol za poravnanje na ovoj utakmici postigao je Tielemans.

Do novog vodstva Liverpool stiže u 23. minuti. Gakpo je pogodio, a nakon što je sve provjereno u VAR sobi gol je priznat.

Oglasi

Veliki promašaj domaćih u 36. minuti. Diego Carlos je promašio prazan gol i nije iskoristio priliku za poravanje.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Liverpool postiže i treći gol. Igrala se 48. minuti kada je Elliott izveo prekid, a gol je postigao Quansah.

Četiri minute kasnije gol postiže Bailey, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Isto se desilo i u 59. minuti kada je poništen gol Liverpoolu, također zbog ofsajda.

Napadala je domaća ekipa nakon toga, ali promašili su nekoliko jako dobrih prilika da smanje vodstvo. Ipak, u 85. minuti Duran je postigao prelijep gol za 3:2.

Dao je taj gol krila domaćinu koji je u 88. minuti stigao do poravnanja od 3:3. Ponovo je strijelac bio Duran.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prava drama i u sudijskoj nadoknadi. Prvo je Diaby promašio zicer u 92. minuti za potpuni preokret, ali tu nije bio kraj.

Tražili su domaći penal jer je navodno Van Dijk igrao rukom u kaznenom prostoru. Sve je provjereno u VAR sobi, ali na kraju nije dosuđen penal za domaći tim. Utakmica je na kraju završena remijem od 3:3.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zlokotlokrp
Liverpool nezainteresovan potpuno, a umalo da pobijede pretendenta za ligu šampiona u gostima. A gube utakmice protiv crystal palacea i evertona...neshvatljivo skroz?!?!?!
0 0
FudbalskiGenije
Liverpool loš haos a kaže bore se za 4 trofeja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi