Bagarić pogodio za vodstvo Hermannstadta, a onda je na scenu stupio Sulejman Krpić

Astra slavila sa 2:1

Bagarić pogodio za vodstvo Hermannstadta, a onda je na scenu stupio Sulejman Krpić

E. Čaušević

Fudbaleri Astre danas su na svom terenu pobijedili Hermannstadt sa 2:1 u meču 26. kola rumunske Lige 1.

Gosti su sjajno otvorili utakmicu i poveli već u 11. minuti kada je nakon asistencije Mayorala gol za 0:1 postigao dojučerašnji igrač Širokog Brijega, Dražen Bagarić, te tako doveo svoj tim u prednost.

No, radost gostiju nije dugo trajala jer je Astra samo četiri minute kasnije poravnala na 1:1, a strijelac je bio Wuthrich.

Astra je početkom drugog poluvremena stigla do potpunog preokreta. Odlučujući trenutak meča desio se u 52. minuti kada je junak domaćih bio Sulejman Krpić koji je zabio gol za 2:1 što je bio konačan rezultat utakmice.

Nakon ovog meča Astra je na devetom mjestu sa 32 boda, dok je Hermannstadt predzadnji sa deset bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije