Vlasnik kluba uhapšen zbog korupcije, budućnost Krpića i Graovca u Rumuniji pod znakom pitanja
Foto - Screenshot

Astra u ozbiljnom problemu

Vlasnik kluba uhapšen zbog korupcije, budućnost Krpića i Graovca u Rumuniji pod znakom pitanja

M. Šljivak

Vlasnik rumunske ekipe Astra Giurgiu, Ioan Niculae, uhapšen je danas na aerodromu u Bukureštu.

Niculae je jučer zbog korupcije osuđen na pet godina zatvora, a danas je uhapšen na aerodromu odmah po povratku iz Italije, gdje je boravio.

Njegovim hapšenjem budućnost kluba dovedena je u pitanje. Klub ima ogromna dugovanja, igrači nisu plaćeni već tri mjeseca i Astra je trenutno u velikim problemima.

Dres ovog rumunskog kluba nose dvojica bh. fudbalera. To su Sulejman Krpić, koji je stigao nedavno u tim, te Daniel Graovac.

Također, u klubu je i nekadašnji veznjak FK Sarajevo Ljuban Crepulja, a izvjesno je da će svi oni već u narednom prelaznom roku tražiti nove klubove.

Niculae ide na izdržavanje zatvorske kazne zbog korupcije i funkcionisanje Astre je dovedeno pod znak pitanja.

Ovaj klub je trenutno na 13. mjestu u prvenstvu Rumunije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi