Atalanta i Reggina u osmini finala italijanskog Kupa

Atalanta i Reggina u osmini finala italijanskog Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Atalante i Reggine plasirali su se u osminu finala Kupa Italije nakon što su danas savladali Cesenu, odnosno Chievo.

Atalanta je na svom terenu savladala Cesenu sa 3:1, no gosti su prvi poveli u ovom susretu. Igrala se 31. minuta kada je za 0:1 pogodio Tonucci. Ipak, za 1:1 i rezultat poluvremena u 41. minuti je pogodio Facundo Parra.

U nastavku još dva gola u mreži gostiju iz Cesene. De Luca je u 62. minuti doveo Atalantu u ovdstvo do 2:1, dok je konačnih 3:1 postavio svojim drugim golom Parra u 82. minuti susreta.

Reggina je kao gost u Veroni savladala Chievo sa 1:0. Jedini gol na ovom meču djelo je Fabija Lucionija u 660. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.