Atalanta u fantastičnom meču pobijedila Lazio i prošla u polufinale

Četvrtfinale Kupa Italije

Atalanta u fantastičnom meču pobijedila Lazio i prošla u polufinale

E. Čaušević

Fudbaleri Atalante u fantastičnoj utakmici pobijedili su Lazio sa 3:2 i plasirali se u polufinale Kupa Italije.

Atalanta je odlično otvorila utakmicu i povela već u sedmoj minuti kada je Djimsiti pogodio za 1:0.

Međutim, Lazio je uspio da dođe do preokreta. Samo deset minuta kasnije rimski klub je poravnao na 1:1 kada je odličan gol glavom postigao Muriqi.

U 34. minuti bilo je 2:1 za goste. Fantastičan solo prodor imao je Acerbi koji je uspio da zabije pogodak za preokret i vodstvo Lazija.

Ipak, Atalanta je do kraja prvog dijela uspjela da izjednači na 2:2, a gol je postigao Malinovsky. Od 53. minute domaći su igrali s igračem manje jer je Palomino dobio crveni kartona, ali i pored toga su došli do pobjede.

Odlučujući trenutak desio se u 57. minuti kada je Romero asistirao, a pogodak za konačnih 3:2 i plasman Atalante u polufinale postigao je Miranchuk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi