Atalanta razbila Juventus i izbacila ga iz Kupa Italije!
(Foto: EPA) Duvan Zapata je potvrdio sjajnu formu postigavši dva gola za Atalantu

Iznenađenje u Bergamu

Atalanta razbila Juventus i izbacila ga iz Kupa Italije!

Atalanta je na svom stadionu Atleti Azzurri d'Italia ugostila Juventus u četvrtfinalu Kupa Italije. Gasperinijevi izabranici su slavili pobjedu rezultatom 3:0 i tako izborili plasman u polufinale.

Domaći su i prvi zaprijetili i to preko De Roona u šestoj minuti susreta, ali je njegov pokušaj otišao pored gola.

Nakon ove prilike nije viđeno previše uzbuđenja u Bergamu sve do 37. minute kada Castagne krade loptu na polovini Juventusa i sjajnim udarcem matira Szczesnog za 1:0.

Atalanta je iskoristila šok fudbalera Juventusa i samo dvije minute kasnije povisila svoje vodstvo. Igrala se 39. minuta kada je Duvan zapata prihvatio Pašalićev pas, sjajno se izborio za prostor za udarac i pogodio za 2:0.

Na odmor se otišlo vodstvom Atalante od 2:0, a iako se očekivala ofanziva Juventusa od starta drugog dijela, ona je izostala.

Nije Stara dama uspijevala svoriti bolje šanse, dok je Atalanta u 86. minuti potvrdila veliki trijumf i plasman u polufinale. Strijelac gola je ponovo bio ove sezone sjajni Duvan Zapata koji je iskoristio grešku fudbalera Juventusa, a zatim i zaobišao golmana.

Atalanta će u polufinalu igrati protiv Fiorentine koja je nešto ranije razbila Romu sa čak 7:1.

Treba dodati da je naš Miralem Pjanić u igru ušao u 71. minuti kada je zamijenio Khediru.

Četvrtfinale Kupa Italije:

Atalanta - Juventus 2:0 (Castagne 37', Zapata 39' 96')

Atalanta: Atalanta: Berisha, Toloi, Palomino, Djimsiti, Hateboer, De Roon, Freuler, Castagne, Gomez, Iličić, Zapata.

Juventus: Szczesny, De Sciglio, Rugani, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Bentancur, Matuidi, Dybala , Ronaldo, Bernardeschi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baggio89
Alegri out!
0 0
Honduras
Slaba ova Atalanta u PM
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti