Ataman preuzima Barcelonu?
Foto: EPA

Mijenja Bartzokasa

Ataman preuzima Barcelonu?

Sve je izvjesnije da će Georgios Bartzokas napustiti klupu Barcelone.

Nakon serije loših rezultata u Euroligi i domaćem prvenstvu, uprava Katalonaca je spremna da se zahvali na saradnji grčkom stručnjaku, a mediji već uveliko spekulišu o njegovom nasljedniku.

Najveće šanse za sada se daju treneru Galatasaraya Erginu Atamanu, a među kandidatima je i šef stručnog štaba Žalgirisa Šarunas Jasikevičius.

Što se tiče Atamana, on se ne može pohvaliti dobrom sezonom. Ekipa iz Istanbula je trinaesta na tabeli Eurolige, a odavno se oprostila od Top 8 faze. Galatasaray ne briljira ni u domaćem prvenstvu, trenutno je šestoplasirani tim sa osam pobjeda manje u odnosu na vodeći Fenerbahče.

Sa druge strane, Jasikevičius sa ekipom iz Kaunasa bilježi prilično dobre rezultate. Žalgiris nije uspio da se domogne četvrtfinala Eurolige, ali je ostavio odličan utisak u elitnom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi