Athletic: Martinez je u Minhen otišao bez naše dozvole

Baskijci se i dalje odupiru Bayernu

Athletic: Martinez je u Minhen otišao bez naše dozvole

Edmir Škorić

Athletic Bilbao je danas saopćio kako je Javi Martinez bez klupske dozvole boravio na liječničkim pretragama u Minhenu.

Već neko vrijeme se vodi "rat" između Athletica i Bayerna oko transfera 24-godišnjeg Martineza, koji je u utorak u ponoć sletio u Minhen, te je obavio testove kod Bayernovog doktora Hans-Wilhelma Muller-Wohlfahrta. 

 

I kada se činilo da je sve gotovo, odnosno da su Baskijci konačno pristali na prodaju Martineza, stigla je nova dramatična vijest. 

 

"Athletic želi razjasniti da ni u jednom trenutku nije dozvolio Martinezu da putuje u Minhen 28. avgusta. Od igrača smo zatražili objašnjenje", saopćio je Athletic na službenoj internetskoj stranici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Minhenski klub je spreman platiti nevjerovatnih 40 miliona eura za Martineza, čime bi postao najskuplji igrač u povijesti njemačke Bundeslige. Iako je transfer pri samoj realizaciji, Athletic i dalje "muči" navijače njemačkog trofejnog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.