Athletic odnio bod iz Seville

Primera, 20. kolo

Athletic odnio bod iz Seville

Midhat Šljivak

Posljednji susret 20. kola španske Primere odigrali su na stadionu Benito Villamarin u Sevilli ekipe Betisa i Athletica iz Bilbaa, a na kraju su timovi podijelili bodove 1:1.

Betis je odlično ušao u susret i već su nakon dvije minute igre stigli do vodstva. Dosuđen je penal za domaći tima, aprecizan izvođač je Ruben Castro za vodstvo od 1:0.

Domaćin je vodstvo držao sve do samog finiša prvog poluvremena, kada baskijski tim ipak stiže do poravnanja. Herrera je uposlio Aritza Aduriza kojem niej bilo teško da matira Adriana za poravnanje rezultata na 1:1.

I u nastavku je na obje strane bilo dobrih prilika i pokušaja, ali međutim promjene rezultata nije bilo, te su oba tima u ovom susretu osvojila po jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.