Athletic prejak za Slaven, Vojvodina bolja od Rapida

Evropska liga, treće pretkolo, prvi susreti:

Athletic prejak za Slaven, Vojvodina bolja od Rapida

Edmir Škorić

Jedan od dva hrvatska predstavnika u trećem pretkolu Evropske lige, Slaven Belupo, poražen je u Bilbaou od renomirane ekipe Athletica.

Koprivničani su, ipak, dostojno izgubili, te su se kući vratili sa još uvijek otvorenim rezultatom. Omogućio im je to Delić, koji je u 19. minuti zatresao mrežu Baskijaca.

 

Prethodno je Lopez u 16. minuti doveo Špance u prednost, a isti igrač je u 68. postavio konačnih 3:1. Susaeta je u 20. postigao drugi gol za crveno-bijele. 

 

Vojvodina je u Novom Sadu savladala Rapid iz Beča, Oumarou je Srbijance doveo u vodstvo petnaetak minuta prije kraja utakmice, a u samoj završnici dva gola - po jedan na obje strane. Prvo Bojović udvostručuje prednost Novosađana, a Austrijancima mirniji revanš donosi Alar, koji pogađa za 1:2.

 

Praška Sparta nije imala problema u Austriji protiv Admire. Slavila je s 2:0. Prvo je Mevoungou u 29. minuti zatresao vlastitu mrežu, da bi tamnoputi napadač Kweuke u 58. otklonio sve dileme oko pobjednika. 

 

Evropska liga, treće pretkolo, prvi susreti:

Athletic - Slaven Belupo 3:1 (Lopez 16, 68, Susaeta 20/ Delić 19)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vojvodina - Rapid Beč 2:1 (Oumarou 75, Bojović 90/ Alar 90)

Admira - Sparta 0:2 (Mevoungou 29 - ag, Kweuke 58)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.